Skip to main content

VÅRA VANDRINGSRESOR

Vandringarna

Vår ambition är att bara ha med vandringar i världsklass i vårt utbud. Det är möjligt eftersom vi inte är beroende av att ha en stor volym på vår verksamhet. Vi vill tvärtom hålla den på en liten och personlig nivå.

För att vi ska arrangera en vandringsresa till en plats/område, så har vi kravet att de flesta av vandringarna där ska vara av toppklass. Det är inte så lätt som man kanske tror att hitta en sådan plats. Det inte är ovanligt att det på ett vandringsresmål bara finns ett par riktigt bra vandringar och många halvbra och även ganska ointressanta vandringar. Det är flera mycket kända vandringsresmål som vi inte tagit med på grund av det.

Vi reser i små grupper – 10-16 personer. Allting blir så mycket enklare då, till exempel när vi besöker familjer eller ska transportera oss, och deltagarna har större möjlighet att lära känna alla i gruppen.

Kulturupplevelser

Vi vill att våra resenärer ska få möjlighet att lära sig om områdets kultur, historia och hur människorna där lever. Det sker dels genom att de lokala guider vi anlitar ska kunna berätta mycket om det och genom att vi kan göra besök hos människor som berättar för oss.

Hur ansträngande är vandringarna?

Det är svårt att gradera exakt hur ansträngande en vandringsresa är, eftersom de flesta vandringsresor har en blandning av lättare och mer krävande etapper. Om man ska generalisera så kan man säga att graderingen på våra vandringar, med undantag av Kap Verde, är medelansträngande. Det betyder att du inte behöver vara topptränad för att delta, men du behöver ändå ha en hyfsat bra vandringskondition för att kunna njuta fullt ut av vandringen. Du ska kunna vandra i några timmar i kuperad terräng, ibland på stigar som bitvis kan vara steniga. För att klara av uppförsbackarna utan att plåga dig onödigt mycket behöver du ibland träna hjärtat – göra någonting där du får upp pulsen rejält.

Reseledare/ guider 2020

Wales: Reseledare och vandringsguide – Sven-Gunnar Furmark

Färöarna: Reseledare – Sven-Gunnar Furmark – lokal guide på alla vandringar.

Shetland: Reseledare – Sven-Gunnar Furmark – lokal guide på alla vandringar.

Kroatien: Reseledare – Mathias Wahlström – lokal guide på alla vandringar.

Amorgos: Reseledare, vandringsguide och yogainstruktör – Karin Ågren

Kreta: Reseledare och vandringsguide – Sven-Gunnar Furmark – lokal guide en av dagarna.

Sydafrika: Reseledare och guide – Katarina Mancama – lokala guider några av dagarna.

Kap Verde: Reseledare – Sven-Gunnar Furmark – lokal guide (Delisio) på alla vandringar.

Klubb Vandramera

När du deltagit i tre av våra vandringsresor blir du medlem i KLUBB VANDRAMERA. Som medlem får du 1000 kr i rabatt på en valfri vandringsresa varje år. Dessutom får du en t-shirt i merinoull, med vår logga (t-shirten har ett pris på ca 500-600 kr i friluftsaffärer).