Våra vandringsresor

Vandringarna

VI STÄLLER MYCKET STORA KRAV på de platser vi väljer att vandra på. De ska vara natursköna med vackra vyer, och vi försöker i möjligaste mån undvika vandringsetapper där det är väldigt många andra vandrare. Det får inte heller vara för långa buss- eller tågtransporter till vandringsetapperna, mer än undantagsvis. Vi vill också att våra resenärer ska få möjlighet att lära sig om områdets kultur, historia och hur människorna där lever. Det sker dels genom att de lokala guider vi anlitar ska kunna berätta mycket om det och genom att vi kan göra besök hos människor som berättar för oss.

 

VI RESER I SMÅ GRUPPER (10-16 personer), för det mesta med två ledare. Det ger oss större flexibilitet och vi kan dessutom göra vandringar i intressanta områden, där det inte går att genomföra vandringar med stora grupper. En annan fördel är att du som deltagare har större möjlighet att lära känna de andra i gruppen bättre. De flesta som reser med oss är mellan 40 och 75 år, blandat singelresenärer och par

 

HUR ANSTRÄNGANDE ÄR VANDRINGARNA? Det är svårt att gradera exakt hur ansträngande en speciell vandringsresa är, eftersom de flesta vandringsresor har en blandning av lättare och mer krävande etapper. Om man ska generalisera så kan man säga att våra vandringsresor är medelansträngande. Det betyder att du inte behöver vara topptränad för att delta, men du behöver ändå ha en hyfsat bra vandringskondition för att kunna njuta fullt ut av vandringen. Vi har märkt ansträngningsgraden på dagsetapperna med olikfärgade kängor. Du ser det när du klickar på en vandring.

Klubb Vandramera

När du deltagit i tre av våra vandringsresor blir du medlem i KLUBB VANDRAMERA. Som medlem får du 1000 kr i rabatt på en valfri vandringsresa varje år. Dessutom får du en t-shirt i merinoull, med vår logga (t-shirten har ett pris på ca 600 kr i friluftsaffärer).

Tips

Om du vill ha tips på vandringar som du kan göra tillsammans med kompisar, utan att anmäla dig till en arrangerad vandringsresa, får du gärna kontakta mig på 073-077 60 50. Jag har en hyfsat stor erfarenhet av vandringar på olika håll i världen.

Referenser från deltagare

Resevillkor

Resegaranti

Våra vandringsresor - Annons Vandramera - Vandringsresor