Skip to main content

divider version 7 Vandramera - Vandringsresor
Klicka för större bild
divider version 7 Vandramera - Vandringsresor
Costa Brava
Den vilda kusten

 

Costa Brava (den vilda kusten) är en kustremsa som börjar ca 60 km norr om Barcelona och sträcker sig ca 120 km upp till den franska gränsen.

National Geographic utnämnde Costa Brava till en av ”Best of the world 2012 Top Travel Destinations”. National Geographic beskriver Costa Brava så här:

Som en målarduk där naturen har kombinerat pinjeskogens intensivt gröna färg, de mäktiga klipporna, den gyllengula sanden med det skimrande blå havet.

 

Tamariu

Jag rekognoseringsvandrade Costa Brava sommaren 2017, och ”hittade” då den perfekta orten som bas för vår vandringsresa, den lilla byn Tamariu – en riktig pärla! Här finns en härlig beach och några mysiga restauranger och småaffärer. Turismen känns inte så påträngande här, som det kan vara på många andra orter i Costa Brava. Dessutom har Tamariu ett perfekt läge för vandringar – man behöver inte transportera sig så långa sträckor.

 

Vandringarna

De bästa vandringsstigarna i Costa Brava går helt nära havet, där det är vackrast och trevligast att vandra. Stigarna slingrar sig genom doftande pinjeskogar, upp och ner på små kullar och klippor, med en storslagen utsikt över det azurblå havet. Här och var passerar man undangömda vikar, några med sand där man kan stanna till och bada.

Vi kommer att göra två kustnära heldagsvandringar från Tamariu, och en heldagsvandring i Cap de Creus nära den franska gränsen. Dessutom kan du välja en halvdagsvandring i Tamariu. Under vandringarna kan vi göra små badstopp. Vi är ute ca 5-6 timmar, inklusive transport, badstopp, lunch och raster.

Gradering

Vandringarna pendlar mellan lätt och medel. Stigarna är relativt lättgångna. Det finns några rejäla backar, men i det stora hela inte särskilt stora höjdskillnader.

 

Yoga

Du har möjlighet att delta i yogapass, dels en halvtimme varje morgon före frukost, och också på eftermiddagarna efter vandringen, fyra av dagarna. Det kostar dig ingenting extra.

 

Kajaktur

Under en av dagarna kan du välja att göra en kortare vandring (halv dag), paddla kajak (halv dag) eller bara njuta av sol och bad och kaféhäng. Kajakturen är mycket trevlig. Passar även nybörjare. Fick 5,0 av 5 i betyg av deltagrana 2018. Kolla in film från kajakturen på resan 2018 – Klicka här!

 

Hotell Hostalillo

Vi bor hela veckan på 3-stjärniga Hotel Hostalillo, mycket vackert beläget med fantastisk utsikt över havsviken och byn, och med direktaccess till den lilla beachen. Maten håller mycket hög klass. Kolla in video om hotellet – Klicka här!

 

Välkommen till en riktig njutarvecka!

Hotell Hostalillo

Costa Brava Hotell Hostalillo Vandramera - Vandringsresor

Vandramera Kap Verde Karta

(Klicka för större karta)

FAKTARUTAN

Resefakta:

  • Datum: 1-8/10, 2022
  • Pris: Ej klart
  • Vandringsdagar:
  • Antal deltagare: 8-10
  • Ledare: Svensk reseledare/ guide

Flyg:

Stockholm (Arlanda), Göteborg (Landvetter), Köpenhamn (Kastrup) – Barcelona, t.o.r

 

 

Vädret:

Vid tidpunkten för vår resa är dags-
temperaturen ca 24° (perfekt vandrings-
temperatur), och vattentemperaturen ca 21°.
Antalet regnfria dagar är ca 21 på en månad.

Kontakta oss gärna

Ring eller mejla oss om du har frågor om resan
073-077 60 50
info@vandramera.se