Klicka för större bild
divider version 7 Vandramera - Vandringsresor
Wales storslagna kust

 

Wales är det första landet i världen som har skapat en vandringsled som löper längs landets hela kustlinje – Wales Coastal Path – 140 mil. Leden invigdes 2012. För alla som älskar att vandra och gillar vackra naturscenerier är leden ett guldkorn!

Vi har valt att vandra på den del av leden som benäms Pembrokeshire Coast National Trail, och som anses vara en av Storbritanniens vackraste. Leden sträcker sig genom ett spektakulärt kustlandskap med allt från vilda klippor och skyddade strandremsor till magnifika sandstränder och vindlande flodmynningar, här och där avbruten av bondgårdar och små byar.

Här finns ett överflöd av vilda blommor och fågelliv. Här kan man också få syn på sälarna som håller till på de mer otillgängliga strandremsorna med sina kutar. Med lite tur kan man få syn på delfiner. Leden går bitvis genom den enda nationalparken i Storbritannien som har tillkommit för att bevara ett dramatiskt kustlandskap som är internationellt uppmärksammat.

Wales kust utsågs till bästa destination i världen att besöka av Lonely Planet 2012. Det som gör kusten så speciell är inte bara dess dramatiska skönhet utan också att den är relativt opåverkad. Få bilvägar går ända fram till kusten och många platser kan bara nås till fots. Här kan man njuta av naturens skönhet i lugn och ro.

 

Vandringarna

Den bästa perioden att vandra i Wales är i slutet maj och juni. Då är det flest soltimmar och minst regn, och då har ännu inte semestrarna börjat.

Vi har valt att bo på samma ställe hela tiden – på hotellet The Golden Lion i den lilla byn Newport. Newport ligger centralt i det område vi kommer att vandra i. Härifrån har vi relativt nära till dagsetapperna. Vi har en egen buss som tar oss till några av vandringarna. En vandring börjar i Newport och en annan vandring slutar i byn. Fördelen med att bo på samma ställe och ha tillgång till en egen buss, är att vi blir mer flexibla – vi kan välja vilken etapp vi ska gå och också längden på sträckan, efter vädret – och måste inte gå en lång förutbestämd sträcka till nästa boende vid kraftigt regn, som man måste göra om man förbokat boende i olika byar längs leden. Det är också skönt att ”bo in sig” och slippa packa huvudpackningen varje dag, som man måste göra när man går från by till by och huvudpackningen skickas med bil.

Gradering

Vi gör fyra heldagsvandringar. Graderingen  pendlar mellan medel och något under medel. Stigen är mycket lättgången – inte stenig som det kan vara på många andra destinationer – och man behöver därför inte vara så fokuserad på var man sätter fötterna utan kan mer njuta av utsikten. Det är inte många kraftiga stigningar längs leden, men terrängen är för det mesta småböljande och på en dag avverkar man ändå en hel del höjdmetrar.

 

Hotel The Golden Lion

Vi bor på det familjeägda, supermysiga The Golden Lion, i den lilla, trevliga byn Newport (inte att förväxla med storstaden Newport som också ligger i Wales). Här kan vi känna oss som hemma i den familjärt avslappnade atmosfären. Rummen håller mycket hög standard. Vi äter några av middagarna på hotellets välrenommerade restaurang, med en meny baserad på lokala produkter. Baren är en riktig höjdare i traditionell stil. Där kan vi slå oss ner efter middagen, med en “local ale” framför den öppna brasan. Läs mer om det trevliga hotellet: https://www.goldenlionpembrokeshire.co.uk/

Wales vandramera vandringsresor

Vandramera United Kingdom Karta

 

Vandramera Amargos Karta

(Klicka för större karta)

FAKTARUTAN

Resefakta

 • Datum: 24-29 juni, 2019 (6 dagar)
 • Pris: 12 950 kr (Vi har satt ett lågt introduktionspris!)
 • Antal vandringsdagar: 4
 • Antal deltagare: Min 9, max 18
 • Ledare: Svensk reseledare/ guide 

Flyg:

 • Stockholm (Arlanda), Göteborg (Landvetter), Köpenhamn (Kastrup),
  – London, t.o.r

Boende & Måltider:

 • Boende: Hotel The Golden Lion i den lilla byn Newport. Del i dubbelrum med dubbelsäng eller två enkelsängar. Enkelrum kan bokas mot 2 750 kr i pristillägg.
 • Frukost: På hotellet.
 • Lunch: På de fyra vandringsdagarna bär var och en med sig sitt eget lunchpaket, som vi äter ute i det fria.
 • Middagarna: Tre gemensamma middagar på The Golden Lion, två middagar äter var och en på valfri restaurang.

I priset 12 950 kr ingår:

 • Flyg: Till London, t.o.r.
 • Tåg: London-Pembroke, t.o.r.
 • Busstransfer: Pembroke-Newport, t.o.r
 • Busstransfer: Till och från vandringarna
 • Måltider: 5 frukostar, 4 luncher och 3 middagar (dryck ingår inte)
 • Svenska reseledare/guide 
 • Utrustningsguide (9-sidig)
 • Träningstips (flersidig guide)

Rabatt:

 • Om du är medlem i KLUBB VANDRAMERA får du 1000 kr i rabatt på en valfri resa varje år. Medlem blir man när man gjort 3 resor med Vandramera.

Vädret:

I juni kan dagstemperaturen gå upp till 19° (bra vandringstemperatur), jämfört med ca 20° i Stockholm. Antalet regnfria dagar i juni är ca 18, jämfört med ca 21 i Stockholm.

Kontakta oss gärna

Ring eller mejla oss om du har frågor om resan
073-077 60 50
info@vandramera.se