divider version 7 Vandramera - Vandringsresor
Klicka för större bild
divider version 7 Vandramera - Vandringsresor
Karin vandramera vandringsresor

Karin Ågren är vår reseledare, vandringsguide och yogainstruktör på resan till Amorgos. Karin bor i Luleå
där hon arbetar som polis. Leder yogaklasser och gruppträningspass på fritiden.

Amorgos – Där bergen möter Det stora blå

 

Det finns få resedestinationer med så suveräna förutsättningar att kombinera vandring med yoga och härliga bad – allt i en miljö som inte är superturistisk – som på den grekiska ön på Amorgos. Jag har bara hittat ett annat sådant ställe, och det är den lilla orten Tamariu i Costa Brava, Spanien (se vår resa dit!).

Vandringarna på Amorgos är inte så långa, och det gör att vi hinner med både bad och yoga utan att behöva stressa. Det ges många tillfällen till bad, både under vandringarna och vid beachen där vårt hotell – Aegialis Hotel & Spa – ligger. Hotellet håller världsklass som yogaretreat.

 

Amorgos

Amorgos är en avlång ö – ca 30 km lång och 5 km bred – med mjuka stränder omgivna av mäktiga klippor. Den karga, bergiga naturen är vacker och ren på ett dramatiskt sätt. Det färgstarka mötet mellan de grå bergen och det nästan blåbärsblå havet tar nästan andan ur en. Det är ingen tillfällighet att den kända filmen The Big Blue spelades in här.

På Amorgos bor bara ca tvåtusen människor. Charterturismen har aldrig fått fotfäste här som på många andra grekiska öar. Det kan bero på att det bara finns en större beach på ön (utan solstolar!) och att det är tidsödande att ta sig hit. På Amorgos råder det stora lugnet och en avspänd atmosfär – det känns befriande att kliva iland här.

 I Aftonbladets resebilaga 11/3 2008 beskrivs Amorgos som “Greklands skönaste ö”:

“Amorgos är oemotståndlig i sin blandning av hav och berg. I de spridda byarna i bergen känns det som om tiden stått stilla. Det är omöjligt att inte koppla av här. Ingenstans i den greiska övärlden har jag funnit samma lugn eller drabbats av samma känsla av frihet som på Amorgos.”

 

Vandringarna

Vi går på urgamla stigar där människor och åsnetransporter förr färdades mellan byarna. Vi passerar små, mysiga bergsbyar, där vi kan slinka in på ett gemytligt kafé. Vi ser vita kloster och historiska ruiner. Man har hela tiden en bedårande utsikt över det nästan overkligt blå havet.

Något som är bra är att vandringarna är så lättillgängliga – några utgår direkt från hotellet där vi bor, och några kräver kortare busstransporter. Under veckan kommer vi att göra fyra heldagsvandringar och en kortare vandring.

Gradering

Graderingen pendlar mellan lätt och medel. Vandringarna är relativt korta. Terrängen är kuperad men det finns inte så många “tunga” backar.

 

Yoga

Agealis Hoyel & Spa där bor, anses vara en av världens bästa hotellanläggningar för yoga. Hotellet har flera fantastiskt fina speciallokaler för yoga, med en betagande utsikt. När vår yogalärare fick se lokalerna grät hon av lycka (faktiskt gjorde hon det!). 4 av dagarna erbjuder vi en gratis halvtimmes yogapass på morgonen före frukost och 5 av dagarna också en entimmes yogapass efter vandringen.

 

Fleraktivitetsdag

Vi kommer att ha en fleraktivitetsdag då du kan välja mellan att göra en kortare vandring, eller snorkla, paddla kajak, laga lokal mat eller bara ta det lugnt – sola, bada, strosa runt på den trevliga strandpromenaden och besöka de små affärerna och kaféerna. Aktiviteterna (förutom vandringen) betalas av deltagarna. Vill du pröva på dykning under ett par timmar finns här en bra dykskola. Inga förkunskaper krävs.

 

Massage

Du kommer  att få en gratis massagebehandling på hotellets massageavdelning. Vill du ha massage utöver det har du som gäst rabatt.

 

Sång- och dansunderhållning

En av kvällarna kommer vi att äta middag i en bergsby med dans- och sångunderhållning av lokala förmågor. En riktig höjdare!

 

Aegialis Hotel & Spa

Vi bor i den lilla byn Egialis, på det 5-stjärniga Aegialis Hotel & Spabeläget på en kulle ovanför beachen, med en fantastiskt vacker utsikt över byn och havet (se fotot nedan!). Hotellet har en stor pool och en stor massage- och spaavdelning. Här finns speciella lokaler för yoga som vi kan nyttja. Maten är fantastisk, baserad på lokala råvaror. Kolla video om hotellet – Klicka här!

Mer information om Amorgos hittar du på www.kalimera.nu. Klicka på ÖVÄRLDEN i menyn till vänster, därefter på AMORGOS under rubriken KYKLADERNA.

 

 

Välkommen till en riktig njutarvecka!

Aegialis Hotel & Spa, Egialis

Vandramera Aegialis Hotel & Spa Amorgos Vandramera

Amargos

Vandramera Karta Amorgos

Vandramera Amargos Karta

 

Vandramera Amorgos Karta

(Klicka för större karta)

FAKTARUTAN

Resefakta

 • Datum: 11-18 oktober, 2019 (8 dagar)
 • Pris: 16 950 kr 
 • Vandringsdagar: 5 
 • Antal deltagare: Min 9/ max 16
 • Ledare: Svensk reseledare/guide 

Flyg:

Stockholm (Arlanda), Göteborg (Landvetter), Köpenhamn (Kastrup) – Aten, t.o.r.

Boende & Måltider:

 • Boende: Vi bor på 5-stjärniga Aegialis Hotel & Spa, del i dubbelrum med dubbelsäng eller två separata sängar. Enkelrum kan bokas mot pristillägg
  2 950 kr. 
 • Frukost: På hotellet
 • Lunch: På de 4 heldagsvandringarna bär var och en med sig sitt eget lunchpaket, som vi äter ute i det fria. 
 • Middagar: 3 middagar på Hotel Agealis, 1 middag på en restaurang i en bergsby, 2 middagar på valfri restaurang

I priset 16 950 kr ingår:

 • Flyg: Sverige – Grekland (Aten), t.o.r 
 • Färja: Aten (Pireaus) – Amorgos, t.o.r. 
 • Busstransfer till och från vandringarna samt färjeläget
 • Boende: Samtliga 7 nätter
 • Måltider: 6 frukostar; 4 luncher och 4 middagar
 • Middag i bergsby med musikunderhållning
 • 1 massagebehandling
 • Yoga
 • Svensk reseledare/guide
 • Utrustningsguide (9-sidig)
 • Träningsguide

Rabatt:

Om du är medlem i KLUBB VANDRAMERA får du 1000 kr i rabatt på en valfri resa varje år. Medlem blir man när man gjort 3 vandringar med Vandramera.

Vädret:

Vid tidpunkten för vår resa är dags-
temperaturen ca 24° (perfekt vandring-
stemperatur), och vattentemperaturen ca 22°.
Antalet regnfria dagar  är ca 26 (av 31).

Boka resa

https://vandramera.se/boka-vandringsresor/

Kontakta oss gärna

Ring eller mejla oss om du har frågor om resan
073-077 60 50
info@vandramera.se