Våra vandringsresor

Vilka är det som reser med oss?

De flesta som reser med oss är mellan 45 och 75 år, blandat singelresenärer och par. Du behöver inte vara topptränad för att delta i våra vandringar, men eftersom vi vandrar flera timmar varje dag och ofta i bergsterräng med mycket upp och ner, så kan du inte komma helt otränad till en vandring. Vi anpassar givetvis tempot efter gruppen men du behöver ändå ha hyfsat bra ork.

Vandringarna

Att få uppleva spännande landskap med vackra vyer är naturligtvis viktigt, men vi vill också att våra resenärer ska få möjlighet att lära sig, inte bara om områdets natur, utan också om dess kultur och hur människorna där lever. Därför har vi som målsättning att på våra vandringsresor komma i nära kontakt med lokalbefolkningen. Vi kan besöka en familj, kanske också övernatta hos familjen, och vi får höra deras berättelser om hur de lever.

För att  få mer variation på vandringarna, har vi på nästan alla våra vandringsresor valt att inte bo på en och samma ort en hel vecka och därifrån göra dagsturer. Istället ligger vi ett par nätter på en ort för att sedan byta till en annan ort, eller så vandrar vi från plats till plats.

Vi försöker också hitta vandringsområden som är så lite turistiska som möjligt. Ibland måste vi ge avkall på det men på flera av våra vandringar har vi lyckats bra med det.

Vi reser i små grupper (10-14 personer), för det mesta med två ledare. Det ger oss större flexibilitet och vi kan dessutom göra vandringar i intressanta områden, där det inte går att genomföra vandringar med stora grupper. En annan fördel är att du som deltagare har större möjlighet att lära känna de andra i gruppen bättre.

Våra guider

I regel är vi två guider på resan, en svensk reseledare/guide och oftast också en lokal guide. Våra svenska ledare är mycket vana med att arbeta med grupper, även i sitt yrke, och de är mycket duktiga. De lokala guiderna bidrar framförallt med kunskap om det område vi besöker – dess natur, kultur, historia och människorna som bor där.

KLUBB VANDRAMERA

När du deltagit i tre av våra vandringsresor blir du medlem i KLUBB VANDRAMERA. Som medlem får du 1000 kr i rabatt på en valfri vandringsresa varje år. Dessutom får du en t-shirt i merinoull, med vår logga (t-shirten har ett pris på ca 600 kr i friluftsaffärer).

Referenser från deltagare

Resevillkor

Resegaranti

Våra vandringsresor - Annons Vandramera - Vandringsresor